Όταν δεν υπάρχει κάποιος αγαπημένος στη ζωή μας, μπορούμε είτε να νιώθουμε μοναξιά είτε να απολαμβάνουμε την ελευθερία που φέρνει η μοναχικότητα. Όταν δεν μας υποστηρίζουν οι άλλοι για τις αλήθειες που νιώθουμε βαθιά μέσα μας, μπορούμε είτε να νιώσουμε απομονωμένοι και πικραμένοι είτε να γιορτάσουμε το γεγονός ότι η οπτική μας έχει αρκετή δύναμη ώστε να ξεπερνάει την έντονη ανθρώπινη ανάγκη για την έγκριση της οικογένειας, των φίλων ή των συναδέλφων.
Αν αντιμετωπίζεις τώρα μια τέτοια κατάσταση, σκέψου συνειδητά το πώς επιλέγεις να δεις τη ΄μοναχικότητά΄ σου και ανάλαβε την ευθύνη της επιλογής που κάνεις.
Η ταπεινή μορφή αυτού του χαρτιού λάμπει με ένα φως που αναβλύζει από μέσα του. Μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές τού Γκωτάμα Βούδα στην πνευματική ζωή της ανθρωπότητας είναι το ότι είπε στους μαθητές του με έμφαση: “Γίνε φως για τον εαυτό σου.” Τελικά, ο καθένας μας θα πρέπει να αναπτύξει μέσα του την ικανότητα να βρίσκει το δρόμο του μέσα στο σκοτάδι, χωρίς καθόλου συντρόφους, χάρτες ή οδηγό.

Osho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου